Kláris
Kláris
Főoldal Hírek Korábbi számaink Színházi kritikák Rólunk Élhető Világ Kapcsolat

Színházi kritika

SZÍNHÁZ

BOCS, FÉLREMENT!

Belvárosi Színház

Kifogástalan szórakozás – nem kevés aktuális felhanggal, avagy házastársi lebukás 21. századi módon, Zöldi Gergely szellemes fordításában, Orlai Tibor produkciójában.

Hosszú asztalon öt laptop, s a gazdáik egyenként érkeznek a színre. Egy ütemre hajtják fel a számítógép tetejét, majd csukják be az aznapi levelezésüket, olykor csetelnek vagy okostelefonon beszélgetnek. A szereplők nem látják egymást, csak az e-mailjeiket olvassák fel, vagy hangosan írják. Így bontakozik ki az elég szaftos történet. Adott a hűséges feleség, Stephanie (Kovács Patrícia játssza), a csalfa férj, Richard (Schruff Milán), a barátnő, Peg (Járó Zsuzsa), George (Mészáros Máté), Richard munkatársa és a szerető, Wanda (Péter Kata), akivel Richard sűrűn csalja háztartásbeli feleségét, két gyereke anyját.

Békésen zajlik az élet, amíg a feleség ajándékba nem kap egy laptopot. A férjétől származó furcsa üzeneteket olvas. Az üzenetek persze félrementek, Richard az izgató szeretőjének, Wandának szánta azokat. Peg, a feleség legjobb barátnője már régen párkapcsolatra vágyik, hirdet a közösségi oldalakon, mindhiába. Szórakozásként bekapcsolódik az összes többiek levelezésébe, mindenkinél alaposan átkeveri a szálakat, miközben a közönség remekül szórakozik. A házaspár párterápiára megy, elutazik, boldogan egyesül a szokványosan ostoba pszichológus tanácsára, ám hazatérve a helyzet változatlan marad. A férj szeretője folyton találkákat szervez, ezek természetesen rögtön a feleség tudomására jutnak… Innen felmerül a bosszú lehetősége.

Peg már majdnem párra talál George-ban, Richard kollégájában, amikor a feleség is felfedezi magának a félrelépések világát. A végére még akad meglepő slusszpoén is…

A színészek remek játékát segítik Fekete Györgyi jelmezei, Khell Zsolt díszletei, Szondi György világítástechnikája és Paczolay Béla kiváló rendezése.

Billy van Zandt 1957-es születésű amerikai szerző, alkalmi színész, és éppúgy Jane Milmore, a szerzőtárs, Jane Milmore színésznő. Mintegy húsz közös munkájuk jelent meg tévében, színpadokon, filmeken, valamint a musical műfajában.

Bemutató: 2016. november 17.

Budapest, 2016. november 20.

                                   Dobi Ildikó

 Á ZN
♣    ♣    ♣
 
 
 
KLÁRIS irodalmi-kulturális folyóirat                                >>Impresszum<<                                Minden jog fenntartva!  ©