Kláris
Kláris
Főoldal Hírek Korábbi számaink Színházi kritikák Rólunk Élhető Világ Kapcsolat

Örökké virágáruslány

KÖNYVESPOLC

Prosszer G. Júlia

MOSOLY:), KÖNNY :(  ÉS TOLL

Tóth Ágnes szösszenetei

Hiszem és vallom, hogy az Egyszerű az lehet Nagyszerű, hogy a sallangmentes fogalmazás is képes elragadni az olvasó képzeletét, s bizony olykor még szórakoztatóbb is, mint a szóvirágokkal telitűzdelt alkotás. Ágit nem ismerem személyesen, az interneten találkoztunk össze pár éve, ahol felfigyeltem a verseire, prózáira, aztán örömmel tapasztaltam, hogy ugyanazoknak az alkotói köröknek tagja, melyekben jómagam is publikálok. Ilyenek például a Kláris és a Magyar Írók Nemzetközi Egyesülete.

A rövid írások (szösszenetek) és a hosszabb elbeszélések főszereplője kimondva-kimondatlanul magát a szerzőt feltételezik. Mivel Ági néhány alkotásával –  örömömre – már nem csak az interneten, de különböző irodalmi körök antológiáiban is találkoztam, vállaltam el a felkérést. Vállaltam, mert szeretem az egyszerű és őszinte embereket. Hitem szerint ilyen egyszerű és őszinte ember Ági is. Minden alkotásából sugárzik az emberszeretet, a morális és humanista értékrend. S akit egy kicsit talán ismerek is verses és prózai vallomásai által. Talán nem tévedhetek túlságosan nagyot: Tóth Ágnes a kortárs irodalom legszerényebb alkotója, aki bizonyára (ez egyben meggyőződésem is) jóval többre vihette volna erősebb önbizalommal megáldva. Persze azért megjegyzem: nem az a fontos, hogy melyik polcán lenne az irodalomnak Tóth Ágnes, hanem annak tudjunk tiszta szívből örülni, hogy „itt és most” köztünk él, s olvashatjuk kendőzetlen őszinteséggel megírt verseit, prózáit. Ahogy ő nevezi: szösszeneteit.

Kívánok minden olvasónak olyan élményt, olyan kellemes kikapcsolódást, amilyet e sorok írójának Tóth Ágnes „szösszenetei” nyújtanak.

(Tóth Ágnes: Mosoly:), Könny:( és Toll. Prózák. 2022, 190 p.)♣    ♣    ♣
 
 
 
KLÁRIS irodalmi-kulturális folyóirat                                >>Impresszum<<                                Minden jog fenntartva!  ©