Kláris
Kláris
Főoldal Hírek Korábbi számaink Színházi kritikák Rólunk Élhető Világ Kapcsolat

Örökké virágáruslány

SZÉPIRODALOM

Krasznai Sándor

COVID19

Úgy gondoltad, téged nem érhet semmilyen baj, betegség, te védve vagy mindenféle vírus ellen. És mégis bekövetkezett. Ha mélyponton vagy, hajlamossá tesz arra, hogy azt gondold: Vége…Vége… Vége egy járvány miatt, hiszen 39C°-os lázban perzselődsz, már a gondolataid is valamilyen befejeződésről szólnak. Próbálj meg visszaemlékezni, hányszor volt már hasonló, amikor közel látszott a vég. Eddig minden alkalommal kilábaltál belőle, mert próbáltál más lehetőséget is elképzelni, mint a vég. Hiszen nemcsak gyógyszerek, kezelések képesek kihozni a halál árnyékából, hanem a gondolatok reménykeltő ereje is.

A kórház ablakából figyelted a varjakat, amint reggel a városi szeméttelep felé repülnek, majd a késő őszi délutánalkony előtti órájában vissza, a Nagyerdőbe, ahol az éjszakát töltik. Az ablakból kinézve a kórház belső útja mellett kétoldalt termetes fák sorakoztak. Tölgyek, bükkök, nyírek, melyeken napközben feketerigók, cinegék, verebek próbálták táplálékukat megszerezni.

Ez a keresés ösztönzött arra, hogy próbálj te is valamiféle „táplálékot” meríteni a túléléshez. Láthattad, a varjak, a verebek, a cinegék mind, mind próbálkoznak a túlélés gondolatával. Ez a tény megerősítette benned a túlélés gondolatát. Érezted, lelked egyre erősebbé válik, ami magával hozta tested megerősödését. Az igazi fejlődés akkor következett be, amikor megláttál két ökörszemet leszállni egy közeli nyírfára. Ezeket az 1-2 dkg-os életeket mekkora erő kényszeríti a túlélésre? Akkor egy 90 kg-os lényben ennek meg kell sokszorozódnia.

Ezután megkezdődött a gyógyulás, néhány nap múlva hazaengedtek a kórházból.

♣    ♣    ♣
 
 
 
KLÁRIS irodalmi-kulturális folyóirat                                >>Impresszum<<                                Minden jog fenntartva!  ©