Kláris
Kláris
Főoldal Hírek Korábbi számaink Színházi kritikák Rólunk Élhető Világ Kapcsolat

Örökké virágáruslány

SZÉPIRODALOM

Kenyeres Hajnalka

Szilveszter! 2014. december 31.

Ma reggel is úgy ébredtem, mint minden nap. Csak a lelkem volt nyugtalan. December 31., az év utolsó napja, SZILVESZTER, és én immár sok éve egyedül vagyok.

Elhessegettem a gondolataimat, és hozzáláttam a napi teendők elvégzéséhez. Elkészítettem a vacsorámat, előkészítettem a másnapi ebédhez valót. Holnap jönnek a gyermekeim ebédre.

De ma, Szilveszter estéjén egyedül vagyok.

Késő délutánra végeztem, már besötétedett. Magamat rendbetettem, szépen felöltöztem, és megterítettem a szobában. Egy tányérra apró falatkákat készítettem, egy másikra sós sütiket, és egyre édes süteményt tettem. Töltöttem egy pohár vörös bort, és gyertyát gyújtottam. Leültem a kényelmes fotelembe, és bekapcsoltam a tv-ét. Hogy mi volt a műsor, azt nem tudom, mert a gondolataimmal voltam elfoglalva! Vagy talán elszundítottam?

Egyszer csak vendégek érkeztek! A rég eltávozott Szeretteim és Barátaim! Majd egy újabb csoport, a most élő, de messze lakó Családtagok és Batátok. Végül megérkeztek a fiatalok is! Az Unokák, Dédunokák. Mégsem voltam egyedül. Megtelt a kis szoba! Beszélgettünk. A régmúlt időkről, a háborúkról, a most élők a nehéz, küzdelmes életükről, a fiatalok reménykedve tervezték a jövőjüket.

Hirtelen felocsúdtam! Az óra éjfélt ütött. Nem gyújtottam villanyt. Féltem, hogy elmúlik a varázs.

Az asztalról felemeltem az égő gyertyát, és mint sok-sok éve, kiléptem vele az erkélyre, mert a szemben lévő ház ablakában az én 90 éves Barátnőm áll ugyanígy gyertyával a kezében, és a gyertya fényével, melegével üdvözöljük egymást. Hogy a két gyertyaláng búcsúzott-e egymástól, vagy további szép évet kívánt, azt majd eldönti a kis GYERTYALÁNG. Vendégeimet szívemre ölelve kívántam mindenkinek Boldog Békés Új Esztendőt.

♣    ♣    ♣
 
 
 
KLÁRIS irodalmi-kulturális folyóirat                                >>Impresszum<<                                Minden jog fenntartva!  ©