Kláris
Kláris
Főoldal Hírek Korábbi számaink Színházi kritikák Rólunk Élhető Világ Kapcsolat

Örökké virágáruslány

A Hetedik

Pár szó A Hetedikről

A Hetedik online irodalmi folyóirat új kezdeményezés. Periodika, amely havonta jelentkezik új tartalommal. – Az alapító olyan aktívan író költőket és prózaírókat kért fel a szerkesztésre, akik ízlésére, irodalmi jártasságára építve hónapról hónapra színvonalas és izgalmas tartalom kerül közreadásra.

Célunk, hogy számos olyan tehetséges szerzőt mutassunk be, akik méltán lehetnének széles körben ismertek – s reményeink szerint lesznek is –, részint a mi munkánk által is.

Az online megjelenés fontosságát nem abban látjuk csupán, hogy ez egyszerű és gyors megoldást jelent a közreadandó tartalmak megjelentetésére. Az Internet ma a legtöbbek által alkalmazott kommunikációs tér. Ez az a terep, ahol széles nyilvánosságot kaphat az irodalom is. – Friss lapunkat az első negyedévben mintegy nyolc és félezer alkalommal nyitották ki, noha reklámra nem költhettünk. – Egyes írásokat több százan olvastak, ide értve az értekező prózát épp úgy, mint a verseket.

A Hetedikben meghívás és ajánlás útján publikálnak a szerzők. – Szívesen vesszük azonban, ha ezt maga a szerző kezdeményezi, vagy bárki, aki arra érdemesnek tartott szerzőt ismer – hiszen nem ismerhetünk mindenkit. – A beérkezett művek természetesen szerkesztőink asztalára kerülnek, s az ő döntésük alapján választjuk ki a megjelenő írásokat.

Úgy reméljük, hiányt pótolunk. – Fragmentálódott a világunk, a társadalom és az emberi közösségek. – Hisszük, hogy az irodalom üzenete érvényes a mának ma, s érvényes lesz az akkori mának holnap is, – ahogy legkiválóbb költőink üzenete évtizedek, vagy századok elmúltával ma is érvényes, s az is marad. – Ilyen érvényes üzenetek megfogalmazóit keressük. Reményeink szerint ezeket az üzeneteket közöljük. – Az alapvető emberi értékekről üzenünk. –

Fontos támogatás az, hogy máris több neves szerző támogat minket azzal, hogy nálunk is publikálnak. A teljesség igénye nélkül: Csák Gyöngyi, Debreczeny György, Kaiser László, Lajtai Gábor, Payer Imre, Vörös István – és mások.

Várjuk új szerzők ajánlását, – s várunk mind többeket olvasóink táborába!

Más: Szívesen hírt adunk a nálatok zajló eseményekről, kezdeményezésekről. – A friss lapszám megjelenésének céldátuma: minden hónap 25-e. – Így, ha van már tudomásod olyan eseményről, felhívásról, – bármiről, – ami a számotokra fontos, s májusban esedékes, – akkor küldj róla mielőbb anyagot, hogy a híreink között szerepeltethessük.

Mivel valóban sok tehetséges ember vesz minket körül, – szívesen gondolkodunk egyéb együttműködésen is.

Ferenczfi János

 www.ahetedik.hu

 


♣    ♣    ♣
 
 
 
KLÁRIS irodalmi-kulturális folyóirat                                >>Impresszum<<                                Minden jog fenntartva!  ©