Kláris
Kláris
Főoldal Hírek Korábbi számaink Színházi kritikák Rólunk Élhető Világ Kapcsolat

Kláris hírek

Híreink

KLÁRIS-DÍJAK ODAÍTÉLÉSÉNEK FELTÉTELEI


KÖZLEMÉNYEK


A Kláris Szerkesztősége a lap 2004/1. számában Közleményben tette közzé, hogy megalapította a Kláris Nívódíj I. és II. fokozatát, valamint a Kláris Különdíjat. A Közleményekben foglaltak szerint

a Kláris Nívódíj odaítélésének szempontjai:
  • - a folyóiratban megjelent alkotások folyamatosan magas színvonala;
  • - a lap megjelenése érdekében kifejtett eredményes tevékenység.
Kláris Nívódíj II. fokozatában évente 10 fő, a Kláris Nívódíj I. fokozatában 5 fő részesülhet.

Kláris különdíjat kaphatnak azok, akik eredményesen hozzájárulnak az irodalmi estek megrendezéséhez, vagy más módon támogatják a szerkesztőség munkáját. Évente legfeljebb 5 Kláris Különdíj adható.

Közzétéve: Kláris, 04/1. szám

A Kláris irodalmi-kulturális folyóirat Szerkesztősége a 2004-ben alapított Kláris Nívódíj I. és II. fokozata, valamint a Kláris Különdíj mellett (Kláris 2004/1. sz.) további két díjat alapít:

a) Kláris Életmű-díj
Az odaítélés feltétele: a díjazandó legalább 10 éven át személyes munkájával/részvételével folyamatosan segítette a szerkesztőség tevékenységét, a lap megjelenését. E díjat évente egy fő kaphatja.

b) Kláris Irodalmi-Művészeti Díj
Az odaítélés feltétele: a díjazandó legalább 3 éve rendelkezik Kláris Nívódíj I. fokozattal, és az azt követő időben is folyamatosan, magas színvonalon publikált, vagy más olyan művészi tevékenységet végzett, amely a folyóirathoz (is) köthető. E díjat évente legfeljebb 3 fő kaphatja.
A Kláris Életmű-díjat és a Kláris Irodalmi-Művészeti Díjat is a korábban alapított Kláris-díjakkal együtt adjuk át minden év április elején, első alkalommal a lap 20. születésnapján.

A díjazottak névsorát a 3. számban közzétesszük.

Közzétéve: Kláris, 12/2. szám

♣    ♣    ♣

A Kláris irodalmi-kulturális folyóirat Szerkesztősége a korábban alapított díjak mellett további díjat alapított.

A Kláris Örökség-díj odaítélés feltétele: a díjat évente az a szerzőnk kaphatja, aki legalább 15 éve folyamatosan magas művészi színvonalú írásaival jelentkezik, és lehetőség szerint tevékenyen részt vesz a folyóirat kiemelt rendezvényein.

Első alkalommal 2018-ban ítéltük oda, és a többi Kláris-díjjal együtt adtuk át.

Közzétettük a Kláris 18/3. számában.


♣    ♣    ♣


 
 
 
KLÁRIS irodalmi-kulturális folyóirat                                >>Impresszum<<                                Minden jog fenntartva!  ©