Kláris
Kláris
Főoldal Hírek Korábbi számaink Színházi kritikák Rólunk Élhető Világ Kapcsolat

Örökké virágáruslány

FÓRUM

Orosz Margit

Irodalmi délután az Élhető Világ Irodalmi Körben

A Bán-völgye természeti szépségének apró rezdüléseit, az ott élő emberek gondjait, örömeit, a gyermekek vidám kacaját, a hit erejét adtam át írásaim közvetítésével 2019. szeptember 17-én Budapesten, a Fáklya Klubban.

Egy megtisztelő bemutatkozási lehetőséget ajánlott föl számomra dr. Györgypál Katalin, a Kláris irodalmi-kulturális folyóirat alapító-főszerkesztője az Élhető Világ Irodalmi Kör szeptemberi összejövetele alkalmából.

A Kláris folyóiratnak rendszeres olvasója, szerzője vagyok. Örömmel fogadtam a performansz lehetőségét. A színes műsort az én félórás irodalmi előadásom nyitotta meg.

Négy verseskötetem ürügyén találkoztam az értő közönséggel, művészbarátokkal. Köteteimből válogatva felvillantottam költészetem egy-egy szeletét. Beszéltem az ihlet, a tűnődés perceiről, a csend üzenetéről, amikor is megszületik lelkem zenéje. Így utaltam három kötetem – Tűnődés – A csend hangjai  – Lelkünk zenéje – címére.

Ezt követően csokorba szedtem gyermekverseimet. Gyermektükör kötetem válogatásai az öröm, a játék húrjait pengették meg.

Bemutatkozásom után Tárkányi Imre író vidám, aktuális témát feldolgozó jelenetét adta elő Balázs Judit színművész, Szöllősi Dávid költő, műfordító és maga a szerző: Tárkányi Imre.

Az irodalmi délután a Kláris szerzőinek előadásával folytatódott. Sokan osztották meg gondolataikat, szebbnél szebb írásaikat.

Észrevétlenül röppent el a két óra, hiszen csak a lélek nyelvére figyeltünk.

Köszönet a Kláris főszerkesztőjének, dr. Györgypál Katalinnak, a „csend hangjait” befogadó, műértő közönségnek. Élményt jelentett számomra a közös „tűnődés"”, miként a vendégkönyvembe írt üzenetek is, hogy csak az egyiket idézzem: 

„Gyönyörű lélekmorzsákat vihetünk haza. Ha ezekből épül fel a lelked, akkor ez csoda kategória.”

Kell-e ettől nagyobb ajándék, szebb visszajelzés?

Köszönöm.

Hiszem, senki sem távozott üres szívvel, fakó lélekkel.

♣    ♣    ♣
 
 
 
KLÁRIS irodalmi-kulturális folyóirat                                >>Impresszum<<                                Minden jog fenntartva!  ©