Kláris
Kláris
Főoldal Hírek Korábbi számaink Színházi kritikák Rólunk Élhető Világ Kapcsolat

Örökké virágáruslány

SZÉPIRODALOM

Hajdu Erzsébet

Új lakók

Hamar szárnyra kapott a hír a faluban, hogy új lakók költöztek a csinos, fehérre meszelt házba.

Mindenki azt latolgatta, kik az új jövevények, barátságosak-e, vagy fennhordják az orrukat?

Kiszivárgott némi információ, hogy egy messzi városból költöztek ide. No, ez még inkább találgatásokra, pletykára való téma volt.

Már eltelt jó néhány nap, de még mindig nem bújtak ki a lakásból, pedig egy hatalmas szép kert is tartozott a házhoz. Egyre inkább kezdték azt gondolni, hogy csak vendégségbe jöttek. A kíváncsibbak, a bátrabbak átkukucskáltak a kerítésen, éjjel-nappal őrséget állítottak. A szomszédban lakó vizsla rosszallóan morgott, és elítélte a kíváncsiskodókat.

Aztán egyszer csak kinyílt a terasz ajtaja, és először félve, majd egyre bátrabban kisétált egy csinos, fekete-fehér bundát viselő cicalány. Őt követte a nyugodt, fehér-cirmos, hatalmas cicafiú. Körülnéztek, beleszagoltak a levegőbe, és megállapították, hogy ez bizony nekik való hely.

Mikor lement a Nap, a fáskamra mögött ismerkedtek, piknikeztek a környék kíváncsi lakóival. A kíváncsiság barátsággá alakult, mert gyakori vendég lett egy hófehér, kissé beképzelt gyönyörűség és egy szeleburdi hamuszürke pamacs.

Mivel a puhamancsú settenkedők nem zavarják, Vizsla-szomszéd békésen tűri a változást.♣    ♣    ♣
 
 
 
KLÁRIS irodalmi-kulturális folyóirat                                >>Impresszum<<                                Minden jog fenntartva!  ©